Νέα

Συμμετοχή στην έκθεση Ζωοτεχνία 2015

Η εταιρεία HELVAC ΓΕΩΡΓΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Γ. Ε.Ε. συμμετείχε με επιτυχία στην Διεθνή Έκθεση ΖΩΟΤΕΧΝΙΑ που έγινε στη Θεσσαλονίκη από 29/1/2015 έως 1/2/2015 στο Περίπτερο 3 και Stand 3, ΩΣ ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ ASSAF ESPANA ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Είχε την ευκαιρία να ενημερώσει σχετικά με τις αποδόσεις των προβάτων ASSAF ESPANA καθώς και τις τιμές.

 

ASSAF

Η δημιουργία της φυλής ASSAF προέκυψε από τις διασταυρώσεις της γαλακτοπαραγωγής  ισπανικής φυλής Castellana με το γαλακτοπαραγωγικό  AWASSI του Ισραήλ και το επίσης γαλακτοπαραγωγικό της φυλής milschschaf, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ASSAF.Σήμερα είναι η πιο διαδεδομένη  φυλή  υψηλής  γαλακτοπαραγωγής.Τα θηλυκά και τα αρσενικά ASSAF εισάγονται από τις  καλύτερες γαλακτοπαραγωγικές μονάδες της Ισπανίας που εφαρμόζουν γενετική βελτίωση και σύστημα ηλεκτρονικής γαλακτοςμέτρηση, με αποτέλεσμα τα εισαγόμενα ζώα να έχουν υψηλό δείκτη γαλακτοπαραγωγής.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος κτηνοτρόφος έχει δυνατότητα να επισκεφθεί ο ίδιος της συνεργαζόμενες μονάδες στην Ισπανία για να γνωρίσει ο ίδιος από ποιες μονάδες επέλεξε τα ζώα του αλλά και να ενημερωθεί για το πρόγραμμα διατροφής του ASSAF.

 

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

Πολυδιμία 1,5 -1,6%

Μ.Ο. γαλακτοπαραγωγής στις 210 ημέρες στα 500 Lit.

Μέση λιποπεριεκτικότητα  6,8% με πρωτεΐνη 5,3%

Βάρος προβατίνων 60-70 κιλά

Βάρος αρσενικών 1 έτους & πάνω 80-100 κιλά